Porcijos
2
Pasiruošimas
~ 30 min.
gaminimas
45 min.
Siūlome
Pietūs
Vakarienė
Ingredientai
Nors šis kumpio pjausnys nėra toks švelnus kaip jautienos nugarinė, tačiau yra ypatingai vertinamas dėl savo pikantiško ir sodraus skonio. Norint paruošti tobulą vidutiniškai iškeptą steiką – reikia atkreipti dėmesį į kelis svarbius dalykus – prieskoniai, kepimo ir poilsio laikas. Yra keli būdai kepsnį iškepti be griliaus – t.y. pradėti kepti keptuvėje ir pabaigti orkaitėje arba, jei Jūsų kepsnys yra plonas (kaip rump), tuomet galima kepti tik keptuvėje, gausiai gardinant svietu ir aromatinėmis žolelėmis.
- 0,5 kg jautienos rump pjausnio
- 50 – 70 g sviesto
- šviežiai grūstų pipirų
- druskos pagal skonį
- šlakelis aliejaus įkaitusiai keptuvei
- druskos dribsnių pateikimui
Garnyrui:
- jaunų bulvyčių Baby
- druskos pagal skonį
- 50 g sviesto
- pipirų pagal skonį
- rūkytos paprikos
- džiovintų česnakų granulių
Pateikimui:
- šviežių daržovių salotos
- marinuotos daržovės
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Pirmiausia nuplaukite ir užkaiskite mažąsias bulvytes, jas reikėtų išvirti tam, kad paskui galėtume paruošti traiškytas ir tarškias.
Kol bulvės verda – kepkite steiką. Rump pjausnys yra plonas – todėl jam pakaks tik keptuvės – gerai nusausintą mėsos gabaliuką dosniai pasūdykite, papipirinkite ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir gabalėliu sviesto. Naudokite storadugnę, geriausia – špižinę keptuvę, kad kaitra pasiskirstytų tolygiai. Vienai pusei kepti skirkite 2,5 – 3 minutes, tuomet pridėkite dar gabalėlį sviesto ir kepkite kitą pusę. Kepant keptuvės vieną kraštą palenkite į save, kad sviestas subėgtų ir galėtumėte juo pašlakstyti savo steiką. Iškeptą mėsą išimkite iš keptuvės, perkelkite į lėkštę ir sandariai apvyniotą folija palikite ilsėtis 15-20 min.
3 žingsnis
Kol ilsisi Jūsų steikas – pasiruoškime garnyrus. Įkaitinkite orkaitę su vėjeliu iki 200 laipsnių Celsijaus. Bulves nukoškite, pagardinkite prieskoniais, sviestu, gerai išmaišykite ir verskite į skardutę. Kiekvieną bulvę suspauskite stiklinės dugneliu iki 1 cm storio ir pašaukite į orkaitę 7-9 min., kol dailiai apskrus.
Paruoškite pageidaujamas salotas bei daržoves. Iškepus bulvėms, kepsnys bus pailsėjęs ir pasiruošęs tiekimui.
4 žingsnis
Steiką pjaustykite skersai raumens nestorais griežinėliais, šalia tiekite šviežias ir/arba konservuotas daržoves, traškias apskrudusias bulvytes ir Malbec rūšies raudonojo vyno taurę, kuris puikiai papildo rump steiko ypatingumą!
Skanaus!



