Porcijos

3-4

Pasiruošimas

 15 min.

gaminimas

45 min. + 15 min.

Siūlome

Pietums

Vakarienei

Ingredientai

Siūlome išbandyti mūsų vieną mėgstamiausių kumpio paruošimo būdų – sultingą, minkštą, aromatingą kepsnį, kuris nudžiugins savo skoniu. Paruošimas ypač paprastas, nereikalaujantis daug įgūdžių. Kumpis vidutinio minkštumo mėsa – todėl kepsime neaukštoje temperatūroje. 

  • ~1 kg jautienos šonkaulių
  • mėgstami prieskoniai mėsai
  • šlakelis alyvuogių aliejaus marinavimui
  • druska/pipirai pagal skonį

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Įjungiame orkaitę šilti iki 130 º C temperatūros. Mėsą įtriname aliejumi, prieskoniais bei druska ir apkepame labai įkaitintoje orkaitėje iš visų pusių, kad apskrudęs paviršius savyje užrakintų mėsos sultis ir ji liktų sultinga.

3 žingsnis

Perkeliame mėsą į skardą su grotelėmis. Rekomenduojame kepimui naudoti mėsos termometrą – tuomet galėsite tiksliau kontroliuoti kepsnio vidaus temperatūrą. Saviškį sveigiame storiausioje kepsnio vietoje ir viską šauname į įkaitintą iki 130 º C temperatūros orkaitę ~45 min (tiksliau, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 55 º C).

4 žingsnis

Iškeptą kepsnį traukiame iš orkaitės, pridengiame folija ir palaukiame 10-15 min, kad mėsoje esančios sultys pjaustant neištekėtų ir kepsnys būtų labai sultingas. Serviruojame su mėgstamais garnyrais, bulvėmis, gruzdėmis, salotomis, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

keptas kumpis scaled e1727707452288
kumpis e1727707495613
Share This