Porcijos
3-4
Pasiruošimas
15 min.
gaminimas
45 min. + 15 min.
Siūlome
Pietums
Vakarienei
Ingredientai
Siūlome išbandyti mūsų vieną mėgstamiausių kumpio paruošimo būdų – sultingą, minkštą, aromatingą kepsnį, kuris nudžiugins savo skoniu. Paruošimas ypač paprastas, nereikalaujantis daug įgūdžių. Kumpis vidutinio minkštumo mėsa – todėl kepsime neaukštoje temperatūroje.
- ~1 kg jautienos šonkaulių
- mėgstami prieskoniai mėsai
- šlakelis alyvuogių aliejaus marinavimui
- druska/pipirai pagal skonį
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Įjungiame orkaitę šilti iki 130 º C temperatūros. Mėsą įtriname aliejumi, prieskoniais bei druska ir apkepame labai įkaitintoje orkaitėje iš visų pusių, kad apskrudęs paviršius savyje užrakintų mėsos sultis ir ji liktų sultinga.
3 žingsnis
Perkeliame mėsą į skardą su grotelėmis. Rekomenduojame kepimui naudoti mėsos termometrą – tuomet galėsite tiksliau kontroliuoti kepsnio vidaus temperatūrą. Saviškį sveigiame storiausioje kepsnio vietoje ir viską šauname į įkaitintą iki 130 º C temperatūros orkaitę ~45 min (tiksliau, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks 55 º C).
4 žingsnis
Iškeptą kepsnį traukiame iš orkaitės, pridengiame folija ir palaukiame 10-15 min, kad mėsoje esančios sultys pjaustant neištekėtų ir kepsnys būtų labai sultingas. Serviruojame su mėgstamais garnyrais, bulvėmis, gruzdėmis, salotomis, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

