Jautienos takai – traškus malonumas iš keptuvės

Porcijos

4 – 5

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 15 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Jei norisi ko nors jaukaus, gardausi ir puikiai tinkančio dideliai kompanijai – šie takai bus kaip tik! Traški, kvapni tortilija, pripildyta sodrios, prieskonių kupinos jautienos įdaro, daržovių bei tįstančio sūrio yra tikra skonio palaima tiek didelei draugų kompanijai, tiek šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas ypatingas dar ir tuo, kad naudojama smulkinta jautiena – o ne ilgai kepta mėsa – todėl laiko sąnaudos ypač nedidelės. Mėgaukitės, nes laiko užtruks nedaug, o skonis jus labai maloniai nustebins. 

Smulkintos jautienos įdarui:

  • Apie 1 kg smulkintos Mr. Ūkio jautienos

  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas

  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos

  • 1 a.š. druskos

  • 1 a.š. juodųjų pipirų

  • 0,5 a.š. kajeno pipirų (arba pagal skonį)

  • 0,5 a.š. čili miltelių (arba pagal skonį)

  • 2 a.š. kumino

  • 1 a.š. džiovintos kalendros

  • 1 puodelis jautienos sultinio (arba vandens, jei staiga sultinio nebeturite)

  • 1 v.š. pomidorų pastos

  • Minkštos tortilijos nedidelio skersmens

  • Tarkuotas sūris (pvz., čederis, gouda ar kitas Jūsų mėgstamas sūris, kuris gerai lydosi ir tįsta)

  • Aliejus kepimui

Guacamolei reikės:

  • 2 prinokę avokadai

  • 1 pomidoras, be sėklų

  • ¼ raudonojo svogūno

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 a.š. laimo sulčių

  • Druska, pipirai

  • Šviežios kalendros (nebūtina)

 Jogurtiniam padažui su žolelėmis ir laimu reikės:

  • 200 g graikiško jogurto
  • 1 a.š. laimo sulčių

  • 1 a.š. krapų

  • 1 a.š. petražolių

  • 1 skiltelė česnako

  • Druska, pipirai

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepkite smulkiai sukapotą svogūną, tuomet porcijomis apkepkite smulkintą jautieną. Įmaišykite prieskonius – suberkite druską, pipirus, kajeno pipirus, čili miltelius, kuminą ir džiovintą kalendrą. Gerai išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

Supilkite jautienos sultinį ir įmaišykite pomidorų pastą. Maišykite, kol viskas susijungs. Leiskite troškintis nedidelėje kaitroje, kol skystis nugaruos, o mėsa įgaus sodrų skonį.

3 žingsnis

Ant kiekvienos tortilijos paplotėlio dėkite tarkuoto sūrio saujelę, tuomet kupiną šaukštą mėsos įdaro, užlenkite tortilijos paplotėlį pusiau ir turėsite krūvelę takų. Dabar galite kiekvieną taką apkepti įkaitintoje keptuvėje lašelyje aliejaus, kol išsilydys sūris ir dailiai apskrus, arba kiekvieną tortiliją patepkite plonu sluoksneliu aliejaus ir dailiai išdėliotas visas iškart apkepti orkaitėje su vėjelio funkcija 180 laipsnių C temperatūroje, kol dailiai apskrus.

4 žingsnis

Kol skrunda takai, pasigaminkite pagardus. Iš guacamolei skirtų produktų pasidarykite žaliąjį padažą: sunokusius avokadus sutrinkite šakute, smulkiai supjaustykite pomidorą, atskirdami sėklas, įmaišykite svogūną, česnaką, laimo sultis bei likusius prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

Jogurto pagardui tiesiog išmaišykite visus ingredientus ir paragaukite ar gerai subalansuotas skonis.

Tiekite dar karštus, garuojančius takus su visais pagardais ir mėgaukitės tikra meksikietiška fiesta!

Skanaus!

IMG 20250315 163601 scaled e1742802861660
IMG 20250315 165751 scaled e1742802835464
IMG 20250315 172915 scaled e1746370800315

daugiau receptų

Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

Porcijos 4 Pasiruošimas ~ 30 min.gaminimas ~ 15 min.Siūlome Pietūs  VakarienėIngredientaiNaminis mėsainis su jautienos maltiniu ir karamelizuotais svogūnais – tai klasikinis, bet išskirtinio skonio patiekalas, kurį nesunku pasigaminti ir savo virtuvėje. Skirtingai nei...

Share This