Porcijos
4 – 5
Pasiruošimas
~ 30 min.
gaminimas
~ 15 min.
Siūlome
Pietūs
Vakarienė
Ingredientai
Jei norisi ko nors jaukaus, gardausi ir puikiai tinkančio dideliai kompanijai – šie takai bus kaip tik! Traški, kvapni tortilija, pripildyta sodrios, prieskonių kupinos jautienos įdaro, daržovių bei tįstančio sūrio yra tikra skonio palaima tiek didelei draugų kompanijai, tiek šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas ypatingas dar ir tuo, kad naudojama smulkinta jautiena – o ne ilgai kepta mėsa – todėl laiko sąnaudos ypač nedidelės. Mėgaukitės, nes laiko užtruks nedaug, o skonis jus labai maloniai nustebins.
Smulkintos jautienos įdarui:
Apie 1 kg smulkintos Mr. Ūkio jautienos
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 a.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
0,5 a.š. kajeno pipirų (arba pagal skonį)
0,5 a.š. čili miltelių (arba pagal skonį)
2 a.š. kumino
1 a.š. džiovintos kalendros
1 puodelis jautienos sultinio (arba vandens, jei staiga sultinio nebeturite)
1 v.š. pomidorų pastos
Minkštos tortilijos nedidelio skersmens
Tarkuotas sūris (pvz., čederis, gouda ar kitas Jūsų mėgstamas sūris, kuris gerai lydosi ir tįsta)
Aliejus kepimui
Guacamolei reikės:
2 prinokę avokadai
1 pomidoras, be sėklų
¼ raudonojo svogūno
1 skiltelė česnako
1 a.š. laimo sulčių
Druska, pipirai
Šviežios kalendros (nebūtina)
Jogurtiniam padažui su žolelėmis ir laimu reikės:
- 200 g graikiško jogurto
1 a.š. laimo sulčių
1 a.š. krapų
1 a.š. petražolių
1 skiltelė česnako
Druska, pipirai
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Apkepkite smulkiai sukapotą svogūną, tuomet porcijomis apkepkite smulkintą jautieną. Įmaišykite prieskonius – suberkite druską, pipirus, kajeno pipirus, čili miltelius, kuminą ir džiovintą kalendrą. Gerai išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
Supilkite jautienos sultinį ir įmaišykite pomidorų pastą. Maišykite, kol viskas susijungs. Leiskite troškintis nedidelėje kaitroje, kol skystis nugaruos, o mėsa įgaus sodrų skonį.
3 žingsnis
Ant kiekvienos tortilijos paplotėlio dėkite tarkuoto sūrio saujelę, tuomet kupiną šaukštą mėsos įdaro, užlenkite tortilijos paplotėlį pusiau ir turėsite krūvelę takų. Dabar galite kiekvieną taką apkepti įkaitintoje keptuvėje lašelyje aliejaus, kol išsilydys sūris ir dailiai apskrus, arba kiekvieną tortiliją patepkite plonu sluoksneliu aliejaus ir dailiai išdėliotas visas iškart apkepti orkaitėje su vėjelio funkcija 180 laipsnių C temperatūroje, kol dailiai apskrus.
4 žingsnis
Kol skrunda takai, pasigaminkite pagardus. Iš guacamolei skirtų produktų pasidarykite žaliąjį padažą: sunokusius avokadus sutrinkite šakute, smulkiai supjaustykite pomidorą, atskirdami sėklas, įmaišykite svogūną, česnaką, laimo sultis bei likusius prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
Jogurto pagardui tiesiog išmaišykite visus ingredientus ir paragaukite ar gerai subalansuotas skonis.
Tiekite dar karštus, garuojančius takus su visais pagardais ir mėgaukitės tikra meksikietiška fiesta!
Skanaus!


