Porcijos
4
Pasiruošimas
15 min.
gaminimas
4-5 val.
Siūlome
Pietums
Vakarienei
Ingredientai
Tradiciškai BBQ šonkauliai kepami grilyje, tačiau kartais nėra laiko ir galimybių prižiūtėti rusenantį grilį, o gyvenant bute – tokios galimybės apskritai nėra. Todėl siūlome jums išbandyti mūsų mėgstamą BBQ jautienos šonkaulių receptą, skirtą gaminti orkaitėje.
- ~2 kg jautienos šonkaulių
- mėgstami prieskoniai šonkauliams
- šlakelis alyvuogių aliejaus marinavimui
- druska/pipirai pagal skonį
- mėgstamo BBQ padažo šonkauliams aptepti(mes naudojame naminį)
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Šonkaulius įtriname aliejumi, prieskoniais bei druska ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti. Jei turite laiko ir ūpo – mėsą galima palikti marinuotis šaldytuve per naktį.
3 žingsnis
Kepimui skardutę užtiesiame ilgu lakštu folijos, sudedame šonkaulius, foliją uždengiame, o kraštus užlankstome taip, kad mėsa keptų sandariai, o sultys neišgaruotų. Kepame 120 º C temperatūroje apie 4 val. Patikriname ar mėsa minkšta ir krenta nuo kaulo, jei reikia – uždengiame ir pakepame dar pusvalanduką.
4 žingsnis
Iškepus, nudengiame viršutinį folijos sluoksnį, patepame šonkaulius iš abiejų pusių mėgstamu BBQ padažu ir dar pusvalandukui pašauname į orkaitę, kad padažas ir šonkauliai atrastų vieni kitus. Tiekiame su mėgstamu garnyru, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis, salotomis ir gardžiais gėrimais. Skanaus!

