BBQ šonkauliai orkaitėje

Porcijos

4

Pasiruošimas

 15 min.

gaminimas

4-5 val.

Siūlome

Pietums

Vakarienei

Ingredientai

Tradiciškai BBQ šonkauliai kepami grilyje, tačiau kartais nėra laiko ir galimybių prižiūtėti rusenantį grilį, o gyvenant bute – tokios galimybės apskritai nėra. Todėl siūlome jums išbandyti mūsų mėgstamą BBQ jautienos šonkaulių receptą, skirtą gaminti orkaitėje.

  • ~2 kg jautienos šonkaulių
  • mėgstami prieskoniai šonkauliams
  • šlakelis alyvuogių aliejaus marinavimui
  • druska/pipirai pagal skonį
  • mėgstamo BBQ padažo šonkauliams aptepti(mes naudojame naminį)

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Šonkaulius įtriname aliejumi, prieskoniais bei druska ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti. Jei turite laiko ir ūpo – mėsą galima palikti marinuotis šaldytuve per naktį.

3 žingsnis

Kepimui skardutę užtiesiame ilgu lakštu folijos, sudedame šonkaulius, foliją uždengiame, o kraštus užlankstome taip, kad mėsa keptų sandariai, o sultys neišgaruotų. Kepame 120 º C temperatūroje apie 4 val. Patikriname ar mėsa minkšta ir krenta nuo kaulo, jei reikia – uždengiame ir pakepame dar pusvalanduką.

4 žingsnis

Iškepus, nudengiame viršutinį folijos sluoksnį, patepame šonkaulius iš abiejų pusių mėgstamu BBQ padažu ir dar pusvalandukui pašauname į orkaitę, kad padažas ir šonkauliai atrastų vieni kitus. Tiekiame su mėgstamu garnyru, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis, salotomis ir gardžiais gėrimais. Skanaus!

sonkauliai 1 scaled e1727692781296
kepti sonkauliai scaled e1727691743365

daugiau receptų

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Kai norisi išgauti jautienos švelnumą be jokių kompromisų – sous vide yra magiškas būdas. Mėsa išlieka sultinga, subtiliai kvepia žolelėmis, o kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje. Čia – klasikinis variantas su sviestu, šalaviju ir čiobreliais, o prie jos – dviejų pasaulių garnyras: karamelizuoti miško grybai ir saldžiarūgštės pomidorų salotos su burrata.

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Aromatingi ir kupini prieskonių skonių naminiai kebabai – visai ne pakelės užeigos maistas! Namie marinuota ypač kokybiška mėsa suteikia patiekalui ypatingo skonio.

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Yra dienų, kai norisi ne tiesiog mėsainio, o tokio, kuris nustebina. Ne pomidoru ar marinuotu agurku – o savo vidumi. Mūsų šiandienos favoritas – jautienos mėsainiai su paslaptimi: viduje slypi tirpstantis mėlynojo pelėsinio sūrio branduolys.

Share This