Karštoji charčio – kūnui ir sielai sušildyti

Porcijos

6

Pasiruošimas

5 – 12 val.

gaminimas

4-6 val.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Kas jau kas, bet karštakraujai kartvelai žino kaip gaminti ir valgyti mėsą, ypatingai gardžiai jie moka derint prieskonius ir maistui suteikti ypatingą reikšmę kasdieniame gyvenime. Siūlome jums išbandyti mūsų vieną mėgstamiausių sočiųjų sriubų – Charčio. Tai tarpusavyje puikiai suderintų produktų šokis – svarbiausia neskubėti ragauti, nes liežuvis ir lūpos bus nudeginti ne aitrios paprikas, o sriubos kaitros!

Sultiniui:

  • 1,5 – 2 (jei su kaulu) kg jautienos. Puikiausiai tinka kulninė, šonkauliai, krūtininė, guliašinė – mėsa, kur yra riebaliuko.
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1,5 a. š. druskos
  • 2,5 l vandens
  • Česnako skiltelė
  • Šlakelis aliejaus

Sriubai:

  • 700 – 800 g pomidorų (ne sezono metu galima naudoti konservuotus, nusunkiant sultis iš skardinės)
  • 350 g svogūnų
  • 50 g pomidorų pastos
  • 80 g adžikos (kiekį galima reguliuoti pagal aštrumo pomėgį)
  • 70 g baltų jūsų mėgiamų ryžių
  • 2 – 4 lauro lapai
  • 3 v. š. Tkemali padažo (jį galima keisti citrinos sultimis)
  • 3 česnako skiltelės
  • 20 g šviežių petražolės lapelių
  • 50 g šviežių kalendros lapelių
  • Druskos pagal skonį

1 žingsnis

Mėsą supjaustykite kąsnio gabaliukais, maždaug 5 cm kubeliais jei ji be kaulų, jei su kauliukais – pagal galimybes ir storadugniame puode apkepkite iš visų pusių šlakelyje aliejaus, kad gražiai apskrustų. Ten pat įdėkite daržoves, prieskoninių žolelių kotelius, druską, pilkite vandenį ir nedidelėje kaitroje virkite sultinį, kol mėsa bus išvirusi ir minkšta. Jei turite, proceso pagreitinimui, galite naudoti greitpuodį.

2 žingsnis

Tuo tarpu, kol verda sultinys, paruoškite daržovių užkepą. Šviežius pomidorus reikia nuplikyti ir nulupti. Keptuvėje, šlakelyje aliejaus, iškepkite smukiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kai jis bus minkštas ir auksinis, pridėkite pomidorų pastą ir adžiką ir pakepkite, kol viskas gerai sušils. Ten pat dėkite supjaustytus pomidorus – jei konservuoti, tai tiesiog supjaustytus, je švieži – prieš tai nuluptus ir supjaustytus. Ant vidutinės kaitros patroškinkite, kol pomidorai išsileis ir troškinys primins padažą – apie 7 – 8 minutes.

3 žingsnis

Kai mėsa jau bus minkštutėlė, o sultinys – gardus ir išviręs, jei reikia mėsą išimkite ir nukaulinkite. Iš sultinio išimkite visas kartu virusias daržoves – jų nebeprireiks. Į sultinį dėkite visą pomidorų troškinį, grąžinkite mėsą, pilkite ryžius, dėkite lauro lapus ir virkite, kol ryžiai bus išvirę. Kol verda ryžiai smulkiai sukapokite prieskonines žoles – smulkiai sukapokite petražoles, kalendras, sutrinkite česnaką. Išvirus ryžiams, paragaukite ar sriuboje netrūksta druskos, įpilkite tkemali (citrinos sulčių) pagal skonį – kad sureguliuoti rūgšties balansą, dar kartą paragaukite, jei viskas tobula – dėkite sukapotas žoleles, česnaką, nukaiskite puodą nuo kaitros ir palikite 5 – 10 minučių, kad sriuba atsiskleistų ir būtų kupina skonių bei aromatų.

IMG 20241203 122608 1 scaled e1736702383772
IMG 20241204 113906 1 scaled e1736702308130
IMG 20241204 121146 1 scaled e1736702290113

4 žingsnis

Pilkite į didesnius dubenėlius, tiekite su mėgiama duona ir mėgaukitės su puikia kompanija.

Skanaus!

daugiau receptų

Ruduo MR. Ūkyje – ne tik laukuose

Ruduo MR. Ūkyje – ne tik laukuose

Ruduo ūkininkui – metas ne tik derliui, bet ir apmąstymams, kur link keliauja žemė, ūkis ir pats žmogus. Šiemet rugsėjis ir spalis Mr. Ūkiui buvo išties turtingi – nuo gardžių tomahawk steikų kvapų Kauno rajone iki gyvų diskusijų Skuode apie kaimo ateitį, inovacijas ir žemės ūkio partnerystę su turizmu.

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Kai norisi išgauti jautienos švelnumą be jokių kompromisų – sous vide yra magiškas būdas. Mėsa išlieka sultinga, subtiliai kvepia žolelėmis, o kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje. Čia – klasikinis variantas su sviestu, šalaviju ir čiobreliais, o prie jos – dviejų pasaulių garnyras: karamelizuoti miško grybai ir saldžiarūgštės pomidorų salotos su burrata.

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Aromatingi ir kupini prieskonių skonių naminiai kebabai – visai ne pakelės užeigos maistas! Namie marinuota ypač kokybiška mėsa suteikia patiekalui ypatingo skonio.

Share This