Porcijos

4

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

3 – 4 val.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Jaučio uodegų troškinys – tai klasikinis patiekalas, kurį vertina tiek gurmanai, tiek namų virtuvės entuziastai. Lėtai troškinama mėsa tampa itin minkšta, o aromatingi prieskoniai ir daržovės sukuria turtingą bei gilią skonio paletę. Yra daugybė būdų, kaip paruošti šią delikatesinę mėsą, čia puikiai tiks troškinimas su vynu, ar Beef Bourguignon variantas, tačiau šiandien siūlome receptą iš kitos pasaulio pusės – troškinį, kilusį iš Karibų ir Pietų Amerikos virtuvių ir mėgstamą visame pasaulyje dėl savo ypatingo skonio ir maistingumo. Troškinys puikiai tinka jaukiems šeimos pietums ar ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius autentišku, naminiu patiekalu. Tradiciškai šis patiekalas tiekiamas su virtais ryžiais, bet mes pridėjome jam lietuvišką akcentą – jaunas pavasarines bulvytes. Paruoškite šį skanėstą ir mėgaukitės nepakartojamu skoniu!

  • 1 kg jaučio uodegų
  • 5 v.š. rudojo Muscovado cukraus
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 1 v.š. Vorčesterio padažo
  • 1 v.š. druskos
  • 2 a.š. česnako miltelių (tinka ir granulės)
  • 1 a.š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. grūstų kvapniųjų pipirų
  • 2 didelės morkos (supjaustytas kubeliais)
  • 1 didelis svogūnas (supjaustytas kubeliais)
  • 4 žaliųjų svogūnų stiebai
  • 1 čili pipiras
  • 6 česnako skiltelės
  • 400 ml jautienos sultinio
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių arba 1 a.š. džiovintų
  • skardinė konservuotų pupelių
  • šlakelis aliejaus įkaitusiai keptuvei
  • mažų bulvyčių

 

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Gardžiausia iš vakaro pamarinuoti mėsos gabaliukus ir palikti juos šaldytuve per naktį, tačiau jei neturite laiko ar sugalvojote gaminti pagal šį receptą paskutinę minutę – nieko baisaus, skonis vistiek bus ypatingas. Apibarstykite uodegas ruduoju cukrumi, sojų ir Vorčesterio padažu, druska, česnako milteliais, juodaisiais bei kvapiaisiais pipirais ir gerai įtrinkite prieskonius į mėsą. Jei mėsą marinuosite – sudėkite ją į šaldytuvą, jei planuojate ruošti iškart – įkaiskite troškinimo inde kelis šauktus aliejaus.

3 žingsnis

Dėkite jautienos uodegos gabalus į puodą, plokščiąja puse žemyn ir ant šiek tiek didesnės nei vidutinės kaitros apkepkite iš visų pusių. stenkitės atidžiai prižiūrėti mėsą, nes padaže esantis cukrus greitai dega. Iškepusius uodegos gabalus išimkite iš puodo ir sudėkite į dubenį. 

Deglazuokite troškintuvo dugną, įpildami apie 2 šaukštus jautienos sultinio. Mediniu šaukštu nubraukite prilipusius prikepusius gabalėlius nuo puodo dugno. Tuomet suberkite geltonuosius svogūnus, žaliuosius svogūnus, morkas, česnaką ir aštrųjį pipirą. Maišydami kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės.

4 žingsnis

Į puodą įdėkite čiobrelį, jautienos uodegas (kartu su marinato skysčiu), likusį jautienos sultinį ir pomidorų pastą. Kepkite jautienos uodegas orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių Celsijaus apie 3 valandas, retkarčiais pamaišydami, kol mėsa taps minkšta ir švelni. Likus maždaug 30 minučių iki gaminimo pabaigos, įdėkite pupeles ir bulvytes.

5 žingsnis

Garnyrui puikiai tinka marinuotos daržovės, salotos, pikantiškos pomidorų salotos ir taurelė Jūsų mėgstamo vyno.

Skanaus!

IMG 20250401 151559 scaled e1743684616659
troskinys e1743684942776
IMG 20250402 111945 EDIT scaled e1743684680182
IMG 20250402 113824 scaled e1743684718104
Share This