Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

Porcijos

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 15 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Naminis mėsainis su jautienos maltiniu ir karamelizuotais svogūnais – tai klasikinis, bet išskirtinio skonio patiekalas, kurį nesunku pasigaminti ir savo virtuvėje. Skirtingai nei greito maisto versijos, šis mėsainis siūlo tikrus ingredientus, natūralius skonius ir galimybę pritaikyti jį pagal savo skonį. Sultingas jautienos maltinis, lydytas sūris, saldžiai karamelizuoti svogūnai ir švelnus, šiek tiek pikantiškas padažas – tai tobula skonių dermė, kuri džiugina kiekvieną kąsnį.

Šis receptas puikiai tinka tiek savaitgalio pietums, tiek draugų vakarienei ar net grilio vakarėliui su draugų kompanija. Karamelizuoti svogūnai suteikia šilto, sodraus saldumo, kuris puikiai dera su riebesne jautiena ir sūriu. Naudodami brioche tipo bandeles, suteiksite mėsainiui švelnios tekstūros ir šiek tiek saldumo, kuris dar labiau išryškins visų ingredientų harmoniją.

Smulkintos jautienos maltiniui:

  • 600 -700 g smulkintos Mr. Ūkio jautienos

  • Druska, juodasis pipiras

  • 2 a. š. Dijon garstyčių (nebūtina)

  • 2 a. š. Worcestershire padažo (nebūtina)

Karamelizuoti svogūnai:

Padažas:

  • 2 v. š. majonezo
  • 1 v. š. kečupo
  • 1 a. š. garstyčių (dižono ar geltonųjų)
  • 1 a. š. smulkintų marinuotų agurkėlių arba agurkėlių sultys (nebūtina)
  • Šlakelis česnako miltelių (nebūtina)

Kiti ingredientai:

  •  mėsainių bandelės (geriausia brioche tipo)
  • 4riekelės sūrio (Čederio, Gouda ar pan.)
  • Salotos lapeliai (pvz., romaninės)
  • 4 – 8 griežinėliai pomidoro
  • Marinuoti agurkėliai (nebūtina)

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Pasiruoškite svogūnus ir juos karamelizuokite pagal Mr. Ūkio rekomenduojamą arba savo mėgstamą receptą. 

Jei naudojate, į smulkintą mėsą įmaišykite garstyčių ir Worcestershire padažo. Padalinkite faršą į lygias dalis ir suformuokite plokščius maltinius (šiek tiek didesnius nei bandelės – kepant susitrauks). Maltinius pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš abiejų pusių prieš dedant į keptuvę. Įkaitintoje keptuvėje (geriausia ketaus) ant vidutinės-aukštos ugnies kepkite maltinius iš abiejų pusių po 3 -4 min, kol vidinė temperatūra pasieks 63–65 °C. Likus minutei iki kepimo pabaigos, uždėkite sūrio riekelę ant maltinio ir trumpai uždenkite dangčiu, kad ištirptų.

3 žingsnis

Padažui sumaišykite visus padažo ingredientus dubenėlyje. Paragaukite – jei norite rūgštesnio, dėkite daugiau garstyčių arba acto, jei saldesnio – kečupo.

Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite sausoje keptuvėje pjūvio vietą.

Surinkite savo mėsainius – bandeles tepkite padažu, dėkite salotos lapą, tuomet maltinį, pomidoro ir marinuotų agurkėlių, karamelizuotų svogūnų ir užvožkite antra padažu ištepta bandele.

Tiekite su mėgstamomis gruzdėmis, salotomis ar raugintomis daržovėmis.

Skanaus!

malta jautiena, jautienos maltiniai mėsainiams, mėsainių kotletai, maltiniai mėsainiams, malta jautiena mėsainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams, naminis jautienos mesainis

daugiau receptų

Pâté en croûte – šventinio stalo puošmena

Pâté en croûte – šventinio stalo puošmena

Tai vienas nuostabiausių Prancūzijos kulinarijos šedevrų iš trapios arba sluoksniuotos tešlos, įdarytas veršiena ar kiauliena su įvairiais paštetais. Priklausomai nuo regiono ir recepto variacijos, gali būti gaminamas iš paukštienos, žvėrienos ir kitos mėsos bei gardinamas įvairiausiais priedais.

Share This