Porcijos

2

Pasiruošimas

~ 10 min.

gaminimas

~ 15 – 20 min.

Siūlome

Užkandis

Lengva vakarienė

Ingredientai

Ką galvojate apie tai, kad valgyti visiškai termiškai neapdorotą jautieną? Mes Jums tai labai rekomenduojame – nes tokio gardaus, estetiško ir lengvai paruošiamo patiekalo reikia labai stipriai paieškoti. Yra daugybė tartaro atsiradimo ant mūsų stalo istorijų ir versijų, tačiau tai nekeičia fakto, kad tikriems mėsos mėgėjams ir gurmanams tai patiekalas, kuris atskleidžia neregėtas kokybiškos mėsos skonines savybes. Kviečiame išmėginti mūsų mėgstamą variantą ir pamėgti jį taip pat, arba patobulinti savo mėgstamais skoniais ir atrasti savo variantą.

  • 250 – 300 g jautienos išpjovos (tinka ir nugarinė, kumpis ar kumpio filė
  • 15 g smulkiai sukapotų kaparėlių
  • 10 g tarkuotos citrinos žievelės
  • 10 g smulkiai kapotų svogūnų arba laiškinio česnako laiškų
  • 20 g smulkiai kapotų karnišonų
  • 7 g smulkiai kapotų česnako skiltelių
  • padažas
  • skrudintos duonos riekelės
  • putpelės ar vištos kiaušinio trynys
  • žalumynai papuošimui

 

Padažui:

  • 20 g druskos
  • 10 g juodųjų pipirų
  • 10 g Vorčesterio padažo
  • keli lašai Tabasco padažo, pagal skonį
  • 20 g smulkiai kapoto šalotinio svogūno (galima keisti raudonuoju svogūnu)
  • 20 g Dižono garstyčių
  • Pusės citrinos sultys
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus pagal skonį

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Jei atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga, tai tartarui rekomenduojama mėsą pjaustyti dar šiek tiek sušalusią, tuomet ji bus kietesnė ir lengviau bus ją sukapoti smulkesniais gabaliukais.

2 žingsnis

Mėsą supjaustykite ypač smulkiais kubeliais 3 – 5  mm dydžio ir dar pakapokite, kad neliktų didesnių gabalėlių ir būtų patogu kramtyti. Atskirame dubenėlyje sumaišykite ingredientus, skirtus padažui – garstyčias su ypač tyru alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, kol gausis masė panaši į emulsiją. Tuomet įmaišykite ypač smulkiai sukapotą šalotą, druską, pipirus, Vorčesterio, Tabasco padažus bei Dižono garsyčias. Ten pat sudėkite kapotus kaparėlius, citrinos žieveles, laiškinį česnaką, karnišonus bei česnako skiltelę. Paragaukite padažą ar skonis yra subalansuotas.

3 žingsnis

Mėsą švelniai sumaišykite su padažu, uždenkite ir palikite trumpam šaldytuve, kol paruošite duonos riekutes ir serviruosite patiekalą. Tuo tarpu, paskrudinkite duoną, lėkštę papuoškite marinuotais ridikėliais (galite rinktis kitas daržoves arba visai jų atsisakyti) ir konditerinio žiedo pagalba dailiai lėkštės centre sudėkite savo paruoštą tartarą. Viršų papuoškite žalumynais, žaliu kiaušinio trynio ir mėgaukitės Mišelino žvaigždutės vertu patiekalu tiesiai savo namų virtuvėje.

 

Skanaus!

IMG 20250219 122726 scaled e1740330737531
IMG 20250219 124536 scaled e1740330722967
IMG 20250219 125920 1 scaled e1740330751321
Share This