Porcijos
4
Pasiruošimas
~ 30 min.
gaminimas
5 – 5,5 val.
Siūlome
Pietūs
Vakarienė
Ingredientai
Ilgai troškinti jautienos šonkauliai (short ribs), yra toks universalus ir gardus mėsos gabaliukas, kad puikiai tinka ruošti ne tik barbeque stiliuje. Siūlome išbandyti ilgai troškinamus, aromatingus ir labai sultingus jautienos šonkaulius – kurie yra puikūs ne tik paruošimo dieną, tačiau tokie pat gardūs pašildyti, arba susmulkinti šakute ir sudėti į sumuštinį su šviežia duona ir daržovėmis. Kviečiame išbandyti ir rasti skaniausią tiekimo variantą.
- 2 kg jautienos šonkaulių
- 500 ml sauso raudonojo vyno
- 1 didelė morka
- 2 svogūnai
- 2 – 3 saliero stiebai
- 4 – 5 česnako skiltelės
- 2 – 3 lauro lapeliai
- 2 dideli pomidorai (arba skardinė konservuotų)
- šviežiai grūstų pipirų
- druskos pagal skonį
- rozmarino ar kitų prieskoninių žolelių, kurios Jums gardžios ir patinka
- šlakelis aliejaus įkaitusiai keptuvei
Garnyrui:
- bulvių košė, gausiai pagardinta pienu, sviestu ir bolivinės balandos kruopomis
Pateikimui:
- šviežių daržovių salotos
- marinuotos daržovės
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Gardžiausia iš vakaro pasūdyti mėsos gabaliukus ir palikti juos šaldytuve per naktį, tačiau jei neturite laiko ar pamiršote – nieko tokio, galite kepti kaip įprasta. Mėsos gabaliukus nusausinkite, gausiai pasūdykite ir papipirinkite ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių, kol dailiai apskrus. Visus gabaliukus dėkite į atskirą indą – jie luktels savo, kol bus paruoštos daržovės troškinimui.
3 žingsnis
Toje pačioje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, tuomet pridėkite kubeliais pjaustytus salierų stiebsu bei morkas ir viską gerai apkepkite. Prie daržovių meskite smulkiai kapotas česnako skilteles bei pomidorus ir dar šiek tiek viską patroškinkite, kol pomidorai suminkštės, o skoniai susijungs. Pilkite prie daržovių vyną – pakaitinkite visą troškinį, kol nugaruos alkoholis.
4 žingsnis
Daržovių troškinį dėkite prie šonkaulių, sudėkite prieskonines žoleles, pagardinkite viską druska, pipirais, kvapniaisiais pipirais, įpilkite vandens ar sultinio – kad mėsa būtų padengta skysčio ir labai sandariai uždengus visą kepimo indą folija, šaukite į iki 190 laipsnių Celsijaus škaitintą orkaitę. Kepkite 4 valandas – tuomet atsargiai atverkite foliją ir patikrinkite ar mėsa krenta nuo kauliuko – jei ne – pratęskite šutinimą dar. Mūsų šonkauliai buvo tikrai nemaži, todėl jiems prireikė 5 val ir 15 min.
5 žingsnis
Tiekite tuos dieviškai gardžius ir aromatingus šonkaulius su bulvių koše, kuri yra gausiai pagardinta sviestu ir pienu bei virta bolivine balanda. Tos kruopos ne tik košei suteiks malonaus traškesio, bet ir švelnų riešutų skonį. Garnyrui puikiai tinka marinuotos daržovės, salotos ir taurelė Jūsų mėgstamo raudonojo sauso vyno.
Skanaus!





