Porcijos
4
Pasiruošimas
~ 30 min.
gaminimas
~ 20 min.
Siūlome
Pietūs
Vakarienė
Ingredientai
Aromatingi ir kupini prieskonių skonių naminiai kebabai – visai ne pakelės užeigos maistas! Namie marinuota ypač kokybiška mėsa suteikia patiekalui ypatingo skonio, o sodraus skonio prieskonių mišinys – tikras atradimas sodrių skonių mėgėjams. Kol orai dar leidžia mėgautis griliaus privalumais – išbandykite mūsų siūlomą liulia kebabų receptą!
Liulia kebabams:
800-1000 g smulkintos MR. Ūkio jautienos
Druska, pipirai
1 didelis, smulkiai sukapotas svogūnas
- 1 vidutinis arba pusė didelio, smulkiai sukapoto pomidoro
- 1 didelis kiaušinis
- 2,5 a. š. malto kumino
- 1 v. š. maltos saldžiosios paprikos miltelių
- 2,5 a. š. česnako miltelių
- 3 a. š. druskos
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
- Pusės laimo sultys
- Jei mėgstate, galite įpjaustyti saujelę šviežių mėtų
Padažui:
- 3 v. š. majonezo
- 9 v. š. graikiško jogurto
- pora skiltelių česnako
- šviežių arba džiovintų krapų ar mėtų
Kiti ingredientai:
- lavašas arba tortilija
- jūsų mėgstamos daržovės (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų griežinėliai)
- mediniai ar metaliniai iešmeliai
1 žingsnis
Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.
2 žingsnis
Visus kebabų ingredientams skirtus produktus sumaišykite. Mėsą minkykite tik tiek, kol susijungs ir išsimaišys visi ingredientai, nes mėsa nuo ilgo maišymo gali tapti sausa. Jei turite laiko, šiek tiek palikite ją pasimatinuoti, jei ne – formuokite ant iešmelių pailgus kebabus ir palikite ant stalo kelias minutes pailsėti, kol pasiruošite kepimui. Kepkite grilyje ar keptuvėje, aukštoje kaitroje, kiekvieną pusę po du kartus.
3 žingsnis
4 žingsnis
Tiekite viską dideliame padėkle ar lėkštėje, kad kiekvienas galėtų pats sau susisukti kebabą su mėgstamais ingredientais ir pagardais.
Gardziausia mėgautis su daug daržovių ir nepagailint gaivaus jogurtinio padažo.
Skanaus!


