Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Porcijos

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 20 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Aromatingi ir kupini prieskonių skonių naminiai kebabai – visai ne pakelės užeigos maistas! Namie marinuota ypač kokybiška mėsa suteikia patiekalui ypatingo skonio, o sodraus skonio prieskonių mišinys – tikras atradimas sodrių skonių mėgėjams. Kol orai dar leidžia mėgautis griliaus privalumais – išbandykite mūsų siūlomą liulia kebabų receptą!

Liulia kebabams:

  • 800-1000 g smulkintos MR. Ūkio jautienos 

  • Druska, pipirai

  • 1 didelis, smulkiai sukapotas svogūnas

  • 1 vidutinis arba pusė didelio, smulkiai sukapoto pomidoro
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2,5 a. š. malto kumino
  • 1 v. š. maltos saldžiosios paprikos miltelių
  • 2,5 a. š. česnako miltelių
  • 3 a. š. druskos
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • Pusės laimo sultys
  • Jei mėgstate, galite įpjaustyti saujelę šviežių mėtų

Padažui:

  •  3 v. š. majonezo
  • 9 v. š. graikiško jogurto
  • pora skiltelių česnako
  •  šviežių arba džiovintų krapų ar mėtų

Kiti ingredientai:

  •  lavašas arba tortilija
  • jūsų mėgstamos daržovės (salotos, pomidorai, agurkai, svogūnų griežinėliai)
  • mediniai ar metaliniai iešmeliai

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Visus kebabų ingredientams skirtus produktus sumaišykite. Mėsą minkykite tik tiek, kol susijungs ir išsimaišys visi ingredientai, nes mėsa nuo ilgo maišymo gali tapti sausa. Jei turite laiko, šiek tiek palikite ją pasimatinuoti, jei ne – formuokite ant iešmelių pailgus kebabus ir palikite ant stalo kelias minutes pailsėti, kol pasiruošite kepimui. Kepkite grilyje ar keptuvėje, aukštoje kaitroje, kiekvieną pusę po du kartus.

3 žingsnis

Iš padažui skirtų produktų sumaišykite padažą. Paragaukite, koks skonio balansas ir ar reikia ko pridėti.

Patogiam valgymui supjaustykite daržoves – pomidorus, agurkus – griežinėliais, salotas ar kopūstą – siaurom juostelėmis, žodžiu, taip, kad būtų patogu suvynioti ir valgyti kebabą.

4 žingsnis

Tiekite viską dideliame padėkle ar lėkštėje, kad kiekvienas galėtų pats sau susisukti kebabą su mėgstamais ingredientais ir pagardais.

Gardziausia mėgautis su daug daržovių ir nepagailint gaivaus jogurtinio padažo.

Skanaus!

malta jautiena, jautienos maltiniai mėsainiams, mėsainių kotletai, maltiniai mėsainiams, malta jautiena mėsainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams, naminis jautienos mesainis

daugiau receptų

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Yra dienų, kai norisi ne tiesiog mėsainio, o tokio, kuris nustebina. Ne pomidoru ar marinuotu agurku – o savo vidumi. Mūsų šiandienos favoritas – jautienos mėsainiai su paslaptimi: viduje slypi tirpstantis mėlynojo pelėsinio sūrio branduolys.

Share This