Sotumo ir skonio ekspertams – mėsainis su plėšyta BBQ jautienos kulnine

Porcijos

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 4 – 5 val.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Kai norisi tikro, sultingo, nuo lėto ugnies skonio dvelkiančio mėsainio – rinkitės kulninę. Tai ne ta mėsa, kurią kepa skubėdami – jai reikia laiko – verdama lėtai, švelniai plėšoma šakute ir dar ilgiau prisimenama. Šitas mėsainis gimė iš kantrybės ir garų.

Kulninę mes trinam prieskoniais, leidžiam jai lėtai šusti orkaitėje, kur laikui bėgant ji tampa švelni kaip sviestas. Įmaišom saldžiai rūgštaus BBQ padažo, paslepiam traškiuose, svieste keptuose smidruose ir dedam ant paskrudintos bandelės. Ant viršaus – sūrio riekelė, pomidoro griežinėlis, jei norite – svogūno riekelė.

Tai ne šiaip mėsainis. Tai – savaitgalio herojus. Sotus, rūkytas, su charakteriu. Toks, kurį valgai pirštais, bet atsiminimai lieka širdy.

 Plėšytai jautienos kulninei:

    • ~800 g MR. Ūkio jautienos kulninės (vienas didelis gabalas su kaulu, tinka ir kita ilgai kepama mėsa – flank, šonkauliai ar mentė)

    • 1 š. rūkytos saldžiosios paprikos

    • 1 a.š. česnako miltelių

    • 1 a.š. svogūnų miltelių

    • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų

    • 1 a.š. druskos

    • 1 š. alyvuogių aliejaus

    • 150 ml jautienos sultinio

    • 1 š. obuolių acto

    BBQ padažas:

    • 100 ml pomidorų padažo

    • 1 š. garstyčių, 1 š. medaus arba rudojo cukraus

    • 1 š. „Worcestershire“ padažo

    • 1 š. obuolių acto

    • 1 a.š. „Tabasco“ (pagal skonį)

    • ½ a.š. rūkytos paprikos

    Smidrams:

    • 200 g šviežių smidrų

    • 1 š. sviesto

    • druska ir pipirai pagal skonį

    Kiti ingredientai:

    •  mėsainių bandelės (geriausia brioche tipo)
    • 4riekelės sūrio (Čederio, Gouda ar pan.)
    • 4 – 8 griežinėliai pomidoro
    • Marinuoti agurkėliai, keli griežinėliai svogūno (nebūtina)

    1 žingsnis

    Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

    2 žingsnis

    Įtrinkite mėsą paruoštu prieskonių mišiniu iš visų pusių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi (šį darbą galima atlikti iš vakaro, diena prieš kepant mėsą). Sudėkite į kepimo indą, užpilkite sultiniu ir actu. Uždenkite dangčiu arba sandariai užklokite folija. Kepkite 150 °C orkaitėje apie 4–5 val., kol mėsa taps minkšta ir lengvai plėšysis. Kol kepa mėsa, visus BBQ padažo ingredientus sudėkkite į nedidelį puodą ar prikaistuvį, užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min., kol šiek tiek sutirštės. Virdami paragaukite, ar geras skonių balansas, užrenka druskos, saldumo ir rūgštumo. Žinoma, visada galite naudoti ir kitą Jūsų mėgstamą BBQ padažą arba pasigaminti firminį MR. Ūkio BBQ padažą.

    3 žingsnis

    Ištraukite jautieną, leiskite jai pailsėti 10 minučių. Su dviem šakutėm suplėšykite mėsą į pluoštus. Užpilkite BBQ padažu, išmaišykite, kad visa mėsa pasidengtų. Kol mėsos ir padažo skoniai jungiasi, paruoškite smidrus: nupjaukite kietus galiukus, nuplaukite smidrus. Smidrus supjaustykite išilgai siauromis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smidrus. Kepkite 3–4 min., kol suminkštės, bet išliks traškūs. Pabarstykite druska ir pipirais.

    4 žingsnis

    Surinkite savo mėsainius – bandeles tepkite BBQ padažu, dėkite salotos lapą, šiek tiek keptų smidrų, plėšytos mėsos su padažu, sūrio riekelę, pomidoro ir marinuotų agurkėlių ir užvožkite antra padažu ištepta bandele. 

    Mėgaukitės su gruzdėmis, daržovėmis ir taure putojančio apynių gėrimo.

    Skanaus!

    malta jautiena, jautienos maltiniai mėsainiams, mėsainių kotletai, maltiniai mėsainiams, malta jautiena mėsainiams
    receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams
    receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams, naminis jautienos mesainis

    daugiau receptų

    Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

    Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

    Porcijos 4 Pasiruošimas ~ 30 min.gaminimas ~ 15 min.Siūlome Pietūs  VakarienėIngredientaiNaminis mėsainis su jautienos maltiniu ir karamelizuotais svogūnais – tai klasikinis, bet išskirtinio skonio patiekalas, kurį nesunku pasigaminti ir savo virtuvėje. Skirtingai nei...

    Share This