Porcijos

~400g

Pasiruošimas

 5 min.

gaminimas

20 min.

Siūlome

Gardinimui

Ingredientai

BBQ padažas yra tradicinis ir klasikinis grilio bei mėsos patiekalų pagardas. Ypatingai jis tinka prie ilgai, žemoje temperatūroje keptos mėsos, plėšytos jautienos mėsainių ir visur, kur Jums būtų skanu juo gardinti patiekalus.

  • skardinė (400 gr) konservuotų trintų pomidorų
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1 a.š. džiovinto česnako miltelių (nuo granulių nelieka vientisumo padaže)
  • 0,5 a.š. malto kumino sėklo
  • 30 g obuolių acto
  • 60 g Vorčesterio padažo
  • 1 v.š. geltonųjų garstyčių
  • 2 kupini v.š. rudojo cukraus
  • druska/pipirai pagal skonį
  • 50 gr stipraus alkoholio – viskio ar konjako (nebūtina, bet labai gardu)
  • 1/3 a.š. uoginės paprikos miltelių (tik jei mėgstate pikantiškai)

1 žingsnis

Visus ingredientus, išskyrus alkoholį ir aštios paprikos miltelius, dedame į storadugnį prikaistuvį ir gerai sumaišome.

2 žingsnis

Užviriname ant didelės kaitros. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir vis pamaišydami nugariname 1/3 padažo. ATSARGIAI – padažas kunkuliuoja ir taškosi, tad saugokite savo rankas!

3 žingsnis

Paragaujame ir subalansuojame skonį – jei reikia pasaldiname, jei reikia pridedame šiek tiek rūgštelės, druskos ar pipirų. Paskyutinius dedame (jei naudojame) – alkoholį ir aitriosios paprikos miltelius. gerai išmaišome ir užviriname, kad išgaruotų alkoholis, o liktų visi skoniai.

4 žingsnis

Atvėsiname padažą kambario temperatūroje ir naudojame mėsos kepimui ar jos gardinimui, sumuštiniams ar bet kur, kur geidžia širdis. Likutį laikome stiklainiuke – šaldytuve. Skanaus!

bbq padazas 1 scaled e1727732659945
bb padazas 1 scaled e1727732592948
Share This