Naminis BBQ padažas

Porcijos

~400g

Pasiruošimas

 5 min.

gaminimas

20 min.

Siūlome

Gardinimui

Ingredientai

BBQ padažas yra tradicinis ir klasikinis grilio bei mėsos patiekalų pagardas. Ypatingai jis tinka prie ilgai, žemoje temperatūroje keptos mėsos, plėšytos jautienos mėsainių ir visur, kur Jums būtų skanu juo gardinti patiekalus.

  • skardinė (400 gr) konservuotų trintų pomidorų
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1 a.š. džiovinto česnako miltelių (nuo granulių nelieka vientisumo padaže)
  • 0,5 a.š. malto kumino sėklo
  • 30 g obuolių acto
  • 60 g Vorčesterio padažo
  • 1 v.š. geltonųjų garstyčių
  • 2 kupini v.š. rudojo cukraus
  • druska/pipirai pagal skonį
  • 50 gr stipraus alkoholio – viskio ar konjako (nebūtina, bet labai gardu)
  • 1/3 a.š. uoginės paprikos miltelių (tik jei mėgstate pikantiškai)

1 žingsnis

Visus ingredientus, išskyrus alkoholį ir aštios paprikos miltelius, dedame į storadugnį prikaistuvį ir gerai sumaišome.

2 žingsnis

Užviriname ant didelės kaitros. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir vis pamaišydami nugariname 1/3 padažo. ATSARGIAI – padažas kunkuliuoja ir taškosi, tad saugokite savo rankas!

3 žingsnis

Paragaujame ir subalansuojame skonį – jei reikia pasaldiname, jei reikia pridedame šiek tiek rūgštelės, druskos ar pipirų. Paskyutinius dedame (jei naudojame) – alkoholį ir aitriosios paprikos miltelius. gerai išmaišome ir užviriname, kad išgaruotų alkoholis, o liktų visi skoniai.

4 žingsnis

Atvėsiname padažą kambario temperatūroje ir naudojame mėsos kepimui ar jos gardinimui, sumuštiniams ar bet kur, kur geidžia širdis. Likutį laikome stiklainiuke – šaldytuve. Skanaus!

bbq padazas 1 scaled e1727732659945
bb padazas 1 scaled e1727732592948

daugiau receptų

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Jautienos sprandinė sous vide – metodas pavaldus ne tik restorano šefui

Kai norisi išgauti jautienos švelnumą be jokių kompromisų – sous vide yra magiškas būdas. Mėsa išlieka sultinga, subtiliai kvepia žolelėmis, o kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje. Čia – klasikinis variantas su sviestu, šalaviju ir čiobreliais, o prie jos – dviejų pasaulių garnyras: karamelizuoti miško grybai ir saldžiarūgštės pomidorų salotos su burrata.

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Liulia kebab – armėniška griliaus klasika

Aromatingi ir kupini prieskonių skonių naminiai kebabai – visai ne pakelės užeigos maistas! Namie marinuota ypač kokybiška mėsa suteikia patiekalui ypatingo skonio.

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Yra dienų, kai norisi ne tiesiog mėsainio, o tokio, kuris nustebina. Ne pomidoru ar marinuotu agurku – o savo vidumi. Mūsų šiandienos favoritas – jautienos mėsainiai su paslaptimi: viduje slypi tirpstantis mėlynojo pelėsinio sūrio branduolys.

Share This