Rugsėjo 25–27 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje, Kauno rajone, vyko specializuota paroda „Gyvulininkystė 2025“. Šventė, kurioje susitiko žemdirbiai, technologijų kūrėjai, amatininkai, kulinarai ir visi, kuriems rūpi gyvulininkystės ateitis.
Parodoje skambėjo gyvūnų vertinimų komentarai, vyko žirgų ir triušių demonstracijos, o lankytojus traukė edukacijos, degustacijos ir net Lietuvos kariuomenės technikos ekspozicija. Modernios technikos mylėtojai galėjo iš arti pamatyti robotizuotas melžimo sistemas, automatizuotus šėrimo įrenginius ir visą naujausių sprendimų spektrą, skirtą šiuolaikiniam ūkiui.
Tarp šurmulio ir įspūdingų eksponatų buvo ir „Mr. Ūkis“ stendas – vieta, kur nuo pat ryto sklido tomahawk steikų kvapas. Per pirmąsias dvi dienas Monika ir Raimondas iškepė ir išdalino daugiau nei 120 porcijų, o kiekvienas, paragavęs, galėjo pasikalbėti su šeimininkais – ne tik apie mėsos brandinimą ar skonį, bet ir apie tai, kaip gimė pats „Mr. Ūkio“ vardas.
„Mūsų tikslas – parodyti, kad už gero produkto visada stovi žmogus, jo požiūris ir meilė tam, ką daro,“ – sakė Raimondas, maišydamas žarijas ir kalbėdamas su lankytojais.
Monika ir Raimondas dalyvavo ir diskusijose apie šiuolaikinę žemdirbystę, technologijų poveikį ūkiams bei prekės ženklo kūrimą. Jie dalijosi savo patirtimi, kaip „Mr. Ūkis“ išaugo iš mažo, bet atkaklaus šeimos ūkio į atpažįstamą vardą, jungiantį tradiciją, kokybę ir pasitikėjimą.
„Kartais pamirštame, kad inovacijos ūkyje – tai ne tik robotai ir davikliai, bet ir požiūris. Mes stengiamės parodyti, kad ūkininkavimas gali būti šiuolaikiškas, estetiškas ir labai žmogiškas,“ – kalbėjo Monika, pristatydama, kaip „Mr. Ūkio“ idėja pamažu virto istorija, skoniu ir bendruomene.
Vos po kelių savaičių, spalio 10-ąją, „Mr. Ūkis“ keliavo į Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešąją biblioteką, kur vyko Žemės ūkio ir turizmo forumas „Jei gali jie – galiu ir aš!“
Šis renginys suvienijo regiono žmones, verslininkus, ūkininkus, mokslininkus ir turizmo atstovus – visus, kurie tiki, kad kaimas šiandien gali būti ir verslus, ir įdomus.
Forume kalbėjo daugybė įkvepiančių pranešėjų, tarp jų – prof. dr. Bernardas Vaznonis iš VDU Žemės ūkio akademijos bei Klaipėdos universiteto dėstytojas Edgaras Vaškaitis, analizavę tvarumo ir turizmo plėtros temas.
Savo istoriją čia pristatė ir Monika su Raimondu Pareigiais, pasakoję, kaip „Mr. Ūkis“ iš paprasto ūkio tapo prekės ženklu, atpažįstamu ne tik dėl produkcijos, bet ir dėl požiūrio – kad ūkis turi būti atviras, skaidrus, bendruomeniškas ir įkvepiantis.
„Mes norime, kad žmogus, atvažiavęs į ūkį ar apsilankęs mūsų svetainėje, pajustų, jog tai tikra – nuo mūsų darbo iki lėkštės turinio. Ūkis – tai istorijos, žmonės ir skoniai,“ – sakė Monika diskusijos metu, kurioje buvo gvildenama tema „Žemės ūkis ir turizmas – konkurentai ar partneriai?“

