Nepakartojama skonių jūra – mėsainis čederio sūrio padaže

Porcijos

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 15 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Pamirškite viską, ką iki šiol žinojote apie mėsainius – šis jautienos burgeris perkels jus į skonio ateitį! Sultingas jautienos maltinis, puri brioche bandelė ir tirpstantis, burbuliuojantis čederio sūrio padažas sukuria nepamirštamą patirtį tiek akims, tiek gomuriui. Šis mėsainis ne tik malonumas skrandžiui – jo pateikimas vertas Mišelino žvaigždutės, kur iš karšto ketaus indo ar gerai pašildytos keramikinės lėkštės veržiasi sūrio lava. Tai daugiau nei patiekalas – tai eksperimentas tarp klasikinės mėsainio formos ir skonių kupino pateikimo.

Toks patiekimas puikiai tiks tiems, kas nori nustebinti svečius ar papuošti savaitgalio vakarienę originalumu. 

Smulkintos jautienos maltiniui:

  • 600 -700 g smulkintos Mr. Ūkio jautienos

  • Druska, juodieji pipirai

  • 2 a. š. Dijon garstyčių (nebūtina)

  • 2 a. š. Worcestershire padažo (nebūtina)

  • 2 a. š. sojos padažo (nebūtina)

    Padažas – Sūrio lava:

    • 150 ml grietinėlės (35 % riebumo arba bent 30 %)

    • 150 g tarkuoto čederio sūrio (geriausia brandinto)

    • 50 g mocarelos (tamprumui, bet galima pakeisti dar 50 g čederio)

    • 1 v. š. sviesto

    • 1 a. š. miltų (jei norisi tirštesnio padažo)

    • 1/2 a. š. garstyčių (arba garstyčių miltelių)

    • Žiupsnelis muskato (nebūtina)

    • Druska pagal skonį

    • Šviežiai grūsti juodieji pipirai

    Padažas:

    • 2 v. š. majonezo
    • 1 v. š. kečupo
    • 1 a. š. garstyčių (dižono ar geltonųjų)
    • 1 a. š. smulkintų marinuotų agurkėlių arba agurkėlių sultys (nebūtina)
    • Žiubsnelis česnako miltelių (nebūtina)

    Kiti ingredientai:

    •  mėsainių bandelės (geriausia brioche tipo)
    • 4riekelės sūrio (Čederio, Gouda ar pan. – mes nenaudojome, nes sūrio tikrai čia pakanka)
    • Salotos lapeliai (pvz., romaninės, pjaustytos icebergo salotos)
    • 4 – 8 griežinėliai pomidoro
    • Marinuoti agurkėliai (nebūtina)

    1 žingsnis

    Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

    2 žingsnis

    Jei naudojate, į smulkintą mėsą įmaišykite sojos, garstyčių ir Worcestershire padažo. Padalinkite faršą į lygias dalis ir suformuokite plokščius maltinius (šiek tiek didesnius nei bandelės – kepant susitrauks). Maltinius pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš abiejų pusių prieš dedant į keptuvę. Įkaitintoje keptuvėje (geriausia ketaus) ant vidutinės-aukštos ugnies kepkite maltinius iš abiejų pusių po 3 -4 min, kol vidinė temperatūra pasieks 63–65 °C. Likus minutei iki kepimo pabaigos, uždėkite sūrio riekelę ant maltinio ir trumpai uždenkite dangčiu, kad ištirptų.

    3 žingsnis

    Padažui sumaišykite visus padažo ingredientus dubenėlyje. Paragaukite – jei norite rūgštesnio, dėkite daugiau garstyčių arba acto, jei saldesnio – kečupo.

    Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite sausoje keptuvėje pjūvio vietą.

    Jei turite nedideles, tiekimui tinkamas ketaus keptuvėles, jas pašaukite į orkaitę – kad tiekiant padažas kunuliuotų – jei neturite – tiekite kaip mes – molinėse – jos ilgai išlaiko šilumą ir puikiai tinka ilgai išlaikyti padažą šiltą (jas taip pat padėkite šiltai orkaitėje, mes šildome iki 60 laipsnių C).

    4 žingsnis

    Sūrio lavai prikaistuvyje išlydykite sviestą. Pilkite miltus ir apkepkite, kol gražiai pagels, tuomet atsargiai įmaišykite grietinėlę, muskatą, bei porcijomis įmaišykite tarkuotus sūrius – kaitra turi būti minimali, kad sūris tolygiai lydytųsi, bet nedegtų. Pabaigoje įmaišykite garstyčias – jos nebūtinos, tačiau labai pabrėčia čederio skonį, paragaukite ar reikia druskos bei pipirų.

    Surinkite savo mėsainius – bandeles tepkite padažu, dėkite salotos lapą, tuomet maltinį, pomidoro ir marinuotų agurkėlių ir užvožkite antra padažu ištepta bandele. 

    Atsargiai ištraukite karštus indus iš orkaitės ir į centrą įpilkite padažo (nepagailėkite). Mėsainį perpjaukite pusiau ir dėkite tiesiai į lavos vidurį.  

    Tiekite su mėgstamomis gruzdėmis, salotomis.

    Skanaus!

    malta jautiena, jautienos maltiniai mėsainiams, mėsainių kotletai, maltiniai mėsainiams, malta jautiena mėsainiams
    receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams
    receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams, naminis jautienos mesainis

    daugiau receptų

    Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

    Sultingas ir elegantiškas – mėsainis su karamelizuotais svogūnais

    Porcijos 4 Pasiruošimas ~ 30 min.gaminimas ~ 15 min.Siūlome Pietūs  VakarienėIngredientaiNaminis mėsainis su jautienos maltiniu ir karamelizuotais svogūnais – tai klasikinis, bet išskirtinio skonio patiekalas, kurį nesunku pasigaminti ir savo virtuvėje. Skirtingai nei...

    Pâté en croûte – šventinio stalo puošmena

    Pâté en croûte – šventinio stalo puošmena

    Tai vienas nuostabiausių Prancūzijos kulinarijos šedevrų iš trapios arba sluoksniuotos tešlos, įdarytas veršiena ar kiauliena su įvairiais paštetais. Priklausomai nuo regiono ir recepto variacijos, gali būti gaminamas iš paukštienos, žvėrienos ir kitos mėsos bei gardinamas įvairiausiais priedais.

    Share This