Mėlynojo pelėsinio sūrio ir jautienos draugystė

Porcijos

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

~ 20 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Yra dienų, kai norisi ne tiesiog mėsainio, o tokio, kuris nustebina. Ne pomidoru ar marinuotu agurku – o savo vidumi. Mūsų šiandienos favoritas – jautienos mėsainiai su paslaptimi: viduje slypi tirpstantis mėlynojo pelėsinio sūrio branduolys.

Mėsa – sultinga, vos vos traški iš išorės, o viduje tirpstantis sūris, paliekantis gilų, sodrų skonį. Kai jautiena susitinka su Gorgonzola ar Roquefort ir paspaudžia viena kitai ranką taip, kad jūs norit dar vieno kąsnio.

Šie mėsainiai puikiai tinka tiems, kurie mėgsta skonio netikėtumus – mėsa ypač sultinga, kupina skonių ir atradimų. O jei dar šalia taurė raudono ar craftinis alus – turime šventę be jokios progos.

Paplotėliams:

  • 600 g smulkintos MR. Ūkio jautienos 

  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (pvz., Gorgonzola, Roquefort ar Danablu)

  • Druska, pipirai

  • 1 a.š. „Worcestershire“ padažo (nebūtina)

Padažui:

  •  keli v.š. majonezo
  • 1 a. š. „Worcestershire“ padažo
  • 1 a.š. tamsaus sojos padažo
  • šiek tiek Tabasco padažo (nebūtina)

 

Kiti ingredientai:

  •  mėsainių bandelės (geriausia brioche tipo)
  • 4 riekelės sūrio (Čederio, Gouda ar pan.)
  • 4 – 8 griežinėliai pomidoro
  • keli salotų lapai (romaninė, icebergo salota)
  • Keli griežinėliai svogūno (nebūtina)

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Pagardinkite mėsą druska, pipirais, norėdami – šlakeliu „Worcestershire“ padažo. Padalykite maltą jautieną į 8 lygias dalis. Suformuokite iš jų 8 plonus paplotėlius (maždaug delno dydžio, bet ne storesnius kaip 1 cm). Ant 4 paplotėlių dėkite po gabaliuką mėlynojo pelėsinio sūrio (apie 1–2 šaukštelius kiekvienam). Uždenkite likusiais paplotėliais, gerai užspauskite kraštus, kad sūris neišbėgtų kepant. Įkaitinkite grilį arba keptuvę iki aukštos temperatūros. Kepkite mėsą ~4–5 min iš kiekvienos pusės (vidutiniškai iškeptai), stengdamiesi neliesti ar nejudinti paplotėlių, kad gražiai apskrustų. Norėdami, paskutinę minutę dėkite sūrio riekelę ant viršaus ir leiskite jai šiek tiek ištirpti.

3 žingsnis

Perpjaukite bandeles ir lengvai paskrudinkite pjūvio puse keptuvėje ar grilyje – kad traškėtų ir nepermirktų. Iš padažui skirtų ingredientų sumaišykite mėsainių padažą ir juo patepkite apatinę bandelės pusę. Dėkite salotų lapą, tada – įdarytą, karštą paplotėlį, ant jo – pomidoro griežinėlis, šiek tiek raudonojo svogūno (jei naudojate). Galiausiai – viršutinė bandelės pusė.

4 žingsnis

Mėgaukitės su gruzdėmis, daržovėmis ir taure putojančio apynių gėrimo ar raudono vyno.

Norite dar daugiau skonio? Į vidų dėkite trupintų graikinių riešutų arba karamelizuoto svogūno kartu su sūriu. Mėlynojo pelėsinio sūrio aštrumas gali skirtis – paragaukite prieš dėdami, kad skonis nebūtų per daug intensyvus.

Tai mėsainis su charakteriu – kontrastingas tarp intensyvaus sūrio, sultingos mėsos ir šviežių daržovių. Jei mėgstate gurmaniškus derinius – šis receptas kaip tik jums.

Skanaus!

malta jautiena, jautienos maltiniai mėsainiams, mėsainių kotletai, maltiniai mėsainiams, malta jautiena mėsainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams
receptas, jautienai, jautiena, pirkti jautiena, kur pirkti jautiena, ekologiška jautiena, jautiena is ukio, karamelizuoti svogunai, jautienos mesainis su karamelizuotais svogunais, karamelizuoti svogunai mesainiams, naminis jautienos mesainis

daugiau receptų

Share This