Porcijos

2

Pasiruošimas

~ 30 min.

gaminimas

15 min.

Siūlome

Pietūs 

Vakarienė

Ingredientai

Ar esate kada pastebėję, kad kinų restoranuose mėsa būna paruošta ypatingai – ji yra labai minkštos ir švelnios tekstūros, o grįžus namo – niekada nepavyksta pakartoti lygiai taip pat. Tačiau nusiminti neverta! MR. Ūkio virtuvėje vykstantys skonio ekperimentai ne tik atsakys į tokius ir panašius klausimus, tačiau pažers duagybę naudingų patarimų – kaip gi paruošti gabalėlį gardžios jautienos taip, kad maloniai nustebtų net didžiausi gurmanai.

  • 0,5 kg jautienos nugarinės, sprandinės, kumpinės ar kitos liesos mėsos (šiam patiekalui puikiai tinka neriebi, pigesnė jautienos dalis)
  • 1 a.š. valgomosios sodos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 180 ml ledinio vandens
  • šlakelis aliejaus įkaitusiai keptuvei
  • 1 mažo kiašinio baltymas
  • 1,5 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 paprikos (spalva nesvarbi)
  • gabalėlio šviežio imbiero, apie 1 cm ilgio
  • keletos svogūnų laiškų (baltoji dalis apkepimui, žalioji – pateikimui)

 

Padažui:

  • 2 v.š. sojos padažo
  • 0,5 a.š. cukraus
  • 0,25 a.š. šviežiai grūstų pipirų
  • 2 a.š. juodojo sojų padažo (jei neturite galima keisti paprastu, tačiau juodojo skonis šiek tiek skiriasi)
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. austrių padažo
  • 100 ml vandens
  • 1 nubrauktas a.š. kukurūzų krakmolo

Pateikimui:

  • ryžių, apkeptų su svogūnų laiškais ir kiaušiniu

 

1 žingsnis

Pasiruoškime mėsą kepimui – jei jūsų mėsa šaldyta – atlaidykite ją šaldytuve, kad ji atitirptų palaipsniui ir išliktų ypač gardi ir sultinga. Atitirpintą mėsą, prieš kepant, palaikome kambario temperatūroje – kad ji keptų tolygiai ir išliktų sultinga. Jei jūsų turima mėsa buvo atvėsinta – prieš kepant ją pakanka valandėlę palaikyti kambario temperatūroje.

2 žingsnis

Pirmiausia mėsą supjaustykite kąsnio gabaliukais skersai raumens, apie 0,2-0,3 cm storio griežinėliais. Jei plonai plaustyti sunku – mėsą trumpam įdėkite į šaldiklį – ji sutvirtės ir bus galima lengvai suraikyti.

Dubenėlyje sumaišykite ledinį vandenį, sodą, cukrų, druską – kol visi ingredientai susimaišys ir ištirps. Per 4-5 kartus supilkite vandenį su priedais į supjaustytą jautieną viską gerai ranka suminkydami ir sumaišydami – mėsa sugers į save visą skystį ir taps blizgi ir lipnoka. Įmaišykite kiaušnio baltymą, kol jis visiškai ir tolygiai pasiskirstys tarp jautienos gabaliukų, ir paskutiniausią įmaišykite kukurūzų krakmolą (1,5 v.š.). Ilgai mėsos minkyti nereikia, tik tolygiai įmaišyti. Uždenkite indą su mėsa ir palikite poilsiui 20-25 minutėms.

3 žingsnis

Kol mėsa ilsisi, dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Papriką supjaustykite gana stambiais kubeliais, svogūnų laiškus –  stambiais griežinėliais. Česnaką ir imbierą supjaustykite plonais griežinėliais.

 

4 žingsnis

Ikaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Suverskite ten jautienos gabaliukus ir apkepkite juos, kol dailiai apskrus, maždaug iki 70-80 % paruošimo (medium well). Išimkite mėsą iš keptuvės ir ten pat apkepkite česnaką su imbieru – ~1 minutę, tada labai trumpai baltąją svogūnų laiškų dalį – tiek pat laiko, bei vėliausiai įmeskite paprikas. Joms taip pat pakaks minutėlės. Padidinkite kaitrą, grąžinkite jautieną į keptuvę prie daržovių ir permaišius, šliūkštelkite iš anksto smaišytą padažą. Maišydami kepkite kol padažas sutirštės ir padengs visus mėsos ir daržovių gabaliukus. Į keptuvę taip pat sudėkite žalius svogūnų laiškų gabaliukus, dar kartą išmaišykite ir kuo skubiau tiekite su virtais ir apkeptais ryžiais. Skanaus!

IMG 20250218 093423 scaled e1740329993581
IMG 20250218 104652 scaled e1740329964181
Share This